Coopertest på Bosön

Idag var det testdag ute på Bosön. Vilken fantastisk anläggning! Aldrig varit där tidigare men det verkade finnas allt man kan tänkas behöva för att träna allt roligt som finns.

Schemat för dagen
kl 9.00 Presentation av dagen och träningsorganisationen
kl 9.40 Löpteknik och Coopertest uppdelat i två grupper
kl 11.40 Funktionellt styrkepass för triathleter
kl 12.30 Lunch
kl 13.30 Föredrag med Petra Kindlund, Run Academy

Först ut på schemat stod det Coopertest, något jag aldrig kört i vuxen ålder. Förmodligen gjorde jag det nångång i skolan och på försäsongsträningen för hockeyn men minns inga tider.

Coopertestet kan utföras på två olika sätt, antingen springer du så långt du kan på 12 minuter. Eller så springer du 3000 meter så snabbt du kan. Vi körde max på 3000 meter.

Inomhusbanan på Bosön är 200 meter så totalt blev det 15 varv och för att hålla mitt tänkta 4 min/km tempo behövde jag springa 48 sekunder/varv. Första varvet gick lite snabbt, runt 43 men nånstans efter tredje varvet hittade jag rätt tempo och resten av tiden höll jag mig under eller på 48 sekunder/varv. Min tid blev 11 min 38 sekunder med en snittpuls på 168 slag/min.

Styrkepasset direkt efter Coopertestet var jobbigt, har fortfarande sjuk träningsvärk efter CF-passet i onsdags.

Resultat Coopertest 4 oktober 2014
Mitt resultat, 11:38. 3,86 min/km i snitt.

Info från SCT

Föredrag – Hur du blir en bättre löpare

Banan på Bosön
Banan på Bosön

Rolig och inspirerande dag! Bra att få lite koll på löpteknik och kul att träffa likasinnade. Nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska göra nästa säsong. 🙂